Varovanje doma: Soočenje z vlomilci prepustimo intervencijski ekipi

Varovanje doma: Soočenje z vlomilci prepustimo intervencijski ekipi

Nobena tehnična in mehanska zaščita hiše ali stanovanja ne more stoodstotno preprečiti vloma. Kadar nas obiščejo nepridipravi, je najbolje biti povezan z varnostno-nadzornim centrom ene izmed varnostnih služb, saj bo operater na teren nemudoma poslal intervencijsko ekipo z licenco, ki je usposobljena za prijetje kriminalcev.

Kriminalci so vse bolj predrzni, zato se vlomov lotijo tudi podnevi in celo takrat, ko so ljudje doma. Pri policiji so prepričani, da storilce najbolj odvrnejo alarm­ne naprave okoli objektov in v njih. Protialarmni sistem, ki si ga bomo namestili, pa bo še učinkovitejši, če ga bomo povezali z varnostno-nadzornim sistemom varnostne službe, in to štiriindvajset ur na dan, saj bo usposobljena intervencijska ekipa ukrepala bolje, kot če bi se vlomilcem sami postavili po robu.

Še tako dober protivlomni sistem ne bo tako učinkovit, če ga ne bomo povezali z varnost­no-nadzornim centrom varnostne službe. Nič nam ne pomaga, če imamo najsodobnejši sistem in zelo glasno sireno, ki jo lahko vlomilci hitro onesposobijo. Zato sistem tehničnega varovanja nujno povežemo z varnostno-nadzornim centrom, ki štiriindvajset ur na dan budno spremlja delovanje varnostnih sistemov in ob alarmnih dogodkih k varovanemu objektu pošlje usposobljeno intervencijsko službo, ki namesto nas prežene ali ujame kriminalce in prepreči morebitno večje premoženjsko škodo.

Pri izbiri sistema in izvajalca varovanja mora biti uporabnik pozoren, da ima sistem ustrezne certifikate, izvajalec pa ustrezne licence za opravljanje storitev varovanja (Vir: Deloindom).